Dagbe­steding in goede handen

Wat kunt u van 3D Zorg verwachten?

De dagbesteding op De Kaardebol bestaat uit twee peilers: houtbewerking en groenonderhoud. Wij begeleiden onze deelnemers intensief, waarbij fysieke en sociale veiligheid vooropstaat. En natuurlijk is er ruimte voor ontspanning om een plezierige dag te hebben met elkaar. 

Groenonderhoud

Onze deelnemers werken veel buiten in het groenonderhoud.

Planten zaaien, poten, verspenen en takken schillen zijn enkele van de dagelijkse werkzaamheden.

In het kader van het project ‘Afval werkt’ zetten de deelnemers klein snoeihout om naar aanmaakhout voor de open haard, en kloven hout voor eigen gebruik in onze kachel in de winter.

Houtbewerking

Zeker bij slechter weer zijn wij veel met houtbewerking bezig. We maken onder meer producten uit afvalhout, maar bijvoorbeeld ook krukken, bankjes, kaarsenstandaards en lampen. Om het werk van 3D Zorg te steunen kunt u deze unieke, kleinschalige producten kopen.

Daarnaast hebben wij samen een houtopslagplaats en een eigen houtwerkplaats op het terrein gebouwd, waarbij de deelnemers hun vaardigheden als opmeten, zagen en plaatsen laten zien.

Het is natuurlijk geen productiewerk. Er ligt geen druk op de uit te voeren werkzaamheden.

De producten zijn verkrijgbaar in onze webwinkel, en op onze locatie. Hiermee steunt u ons werk.

 

Andere activiteiten

Daarnaast doen wij af en toe gezamenlijke activiteiten met andere organisaties op en rond het terrein van de Kaardebol.

Het doel blijft het op een plezierige en veilige manier aanleren van vaardigheden, samenwerken en het (verder) ontwikkelen van sociale vaardigheden.